Super-PIM

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

Super-PIM knappen er en tilpasning for Varme og Bad kjeden som henter tilrettelagte prisfiler fra kjedens egen FTP server til Cordel. For å ta i bruk knappen må det gjøres noen grep for at din Cordel installasjon skal være klar.

Programversjon

For at Super-PIM knappen skal være tilgjengelig, er det nødvendig med versjon 1.8 av Cordel eller nyere. Dersom du er usikker på om du har riktig versjon av Cordel, kan du sjekke programversjon f.eks i innloggingsvinduet. Dersom du ikke har ny nok versjon må du oppgradere Cordel til siste versjon.

Konfigurasjon

For å fortelle Cordel at Super-PIM knappen skal være synlig, må det plasseres en konfigurasjonsfil i installasjonsmappen til Cordel. Konfigurasjonsfilen finner du her

Etter at filen er plassert i Cordelmappen har du fått et nytt konfigurasjonsvalg i Vare-/Prisbok.

KonfigPrisimport.png


Dette gir deg følgende skjermbilde for oppsett

KonfigEditSuperPim.png


Innstillingene som skal legges inn her skal du allerede ha fått på epost fra kjedekontoret. Dersom du ikke har fått det bes du ta kontakt med Bjørn Normann på bjorn.normann@vb.no. Når innstillingene er på plass ihht. kontokortet du har fått tilsendt er du klar for å laste ned priser.

Oppsettet du har fått skal se ca slik ut:

SuperPimKontokort.PNG

Henting av priser

I Vare-/Prisbok er det nå en ny knapp tilgjengelig for å aktivere Super PIM knappen.

SuperPimKnapp.png

Når du trykker på knappen får du først opp et skjermbilde for å velge hvilke filer som skal lastes ned. Normalt skal du velge den nyeste, men dersom du er usikker bes du kontakte kjedekontoret.

I neste skjermbilde får du en liste over leverandører og kampanjer som er hentet fra filene du lastet ned i forrige trinn. I dette skjermbildet skal du angi hvordan Cordel skal importere de forskjellige leverandørene. Etter at du har aktivert import av en leverandør, kan du velge om den skal være grossist eller direkteleverandør. Forskjellen ved import er følgende:

  • Grossister legger seg i standard fagområde for grossister. Her må du angi hvilken priskolonne (1-4) som denne leverandørens priser skal importeres til.
    • For å angi at leverandøren som importeres er en grossist, huker du av krysset for dette ved siden av leverandøren.
    • Tekstboksen med leverandørnavn endrer seg til en nedtreksmeny hvor du kan velge priskolonne.
  • Direkteleverandører importeres i priskolonne 1 i et eget fagområde. Fagområdet får som standard navnet til leverandøren, men det kan endres i tekstboksen i importvindueet.
    • For å angi at en leverandør er direkteleverandør må du sørge for at krysset for grossist ikke er aktivt på denne leverandøren.