Sikkerhetskopi

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

Innhold

Introduksjon

Programmet DBTools har en funksjon som heter sikkerhetskopi. Denne funksjonen tar en kopi av Cordeldatabasen (ikke hele Cordelmappen) og komprimerer den til en ZIP fil. Funksjonen kan også sende denne filen til System Konsult via FTP.

Bruk

Sikkerhetskopi kan startes via programmet DBTools. Du finner dette programmet i Cordelmappen som "dbtools.exe". Når du starter dette programmet, kan du få forskjellig skjermbilde avhengig av hvilken RDM versjon du har installert. Bruk beskrivelsen under som passer til ditt skjermbilde.

RDM 8

DBTools.png

Trykk knappen "Sikkerhetskopi". Du får da opp følgende skjermbilde

DBTools sikkerhetskopi send til.png

For å sende en kopi av databasen til System Konsult, setter du kryss som vist på bildet. Ingen av de andre punktene skal i så fall være krysset ut. "Database-mappe" og "Navn på backup" skal ha blitt fylt ut automatisk.

Trykk "Ta Sikkerhetskopi".

Beskrivelse av valgene:

Ikke ta med indeks-filer

Tar ikke med indeks-filene i databasen. Dette er filer som kan gjenskapes ved å kjøre en keybuild. Ved å sette kryss her blir ZIP filen mindre, og dette valget passer dermed for dem som har treg internettforbindelse (ikke så aktuelt lenger).

Ta sikkerhetskopi av dokumenter

Her er det mulig å velge en mappe som vil bli tatt med sammen med databasen i den komprimerte filen. Brukes ofte til å inkludere dokument-mappen i en backup.

Bruk aktiv ftp overføring

Bruker en alternativ måte å koble seg til FTP server når databasen sendes til System Konsult. Brukes kun dersom det er problemer med å overføre filen på normal måte (passiv ftp).

Send til System Konsult via FTP

Sender filen til System Konsult. Kundesupport ber ofte om å få en kopi av databasen for å feilsøke feil. Dette valget kan ikke sende filen til andre enn System Konsult.

RDM 11

DBTools RDM11.png

Trykk knappen "Sikkerhetskopi". Du får da opp følgende skjermbilde

DBTools RDM11 sikkerhetskopi.png

For å sende en kopi av databasen til System Konsult, setter du kryss som vist på bildet. Trykk "Start Sikkerhetskopiering".