Problemer med nedlasting

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

Beskrivelse

Enkelte brukere sliter med nedlasting/opplasting av diverse filer i Cordel. Dette gjelder blant annet prisfiler, autofakt og bestilling. Felles for disse er at Cordel benytter FTP for overføringen mellom Cordel og leverandøren. FTP er en effektiv måte å overføre filer på, men den har blitt mindre brukt med årene, til fordel for web.

Årsak

I de aller fleste tilfellene hvor Cordel ikke klarer å overføre filer via FTP, kommer dette av at det er satt opp en brannmur på PC eller nettverk. Siden FTP ikke er så mye brukt lenger, er standardoppsettet på mange brannmurer at web-trafikk slippes gjennom, mens FTP blir blokkert.

Andre årsaker kan være at leverandøren har problemer med tjenesten, eller at oppsettet av konto i Cordel er feil.

Løsninger

Dersom overføring har fungert med denne leverandøren tidligere, kan det være at tjenesten er utilgjengelig på grunn av feil/vedlikehold hos leverandøren. I så fall vil trolig overføring begynne å fungere igjen av seg selv dersom du prøver igjen senere. Har ikke overføringen begynt å fungere igjen selv om du har ventet lenge (gjerne et døgn), er det mulig det er gjort endringer på nettverket ditt, slik at en brannmur nå er aktiv. Windows kan for eksempel i enkelte tilfeller finne på å skru på brannmuren selv. Se i så fall løsning lenger nede. Alternativt kan det være at leverandøren har gjort endringer på oppsettet, slik at du må legge inn nye opplysninger i Cordel (for eksempel brukernavn/passord). I dette tilfellet bør du normalt allerede ha fått disse opplysningene fra leverandøren.

Er dette første gang du prøver å laste ned fra denne leverandøren, kan det være at du har satt opp kontoen feil. Sjekk i så fall at oppsettet i Cordel stemmer med opplysningene du har fått fra leverandøren. Du finner også oppsett for enkelte leverandører under denne oversikten.

Som nevnt tidligere, er den mest vanlige årsaken til problemer ved overføring via FTP at en brannmur blokkerer overføringen. Windows kommer med en brannmur ferdig installert, som må enten settes opp til å tillate FTP, eller skrus av. For å enklere finne feilen, bør du først teste ved å skru av Windows brannmur. Løste dette problemet, kan du la brannmuren være av, eller eventuelt sette den opp slik at FTP-trafikk er tillatt.

Dersom brannmuren i Windows allerede var av, eller at det ikke fungerte selv etter den ble skrudd av, har du trolig en annen brannmur i nettverket ditt. Denne er i så fall integrert i modemet, eller kommer som en egen boks. For å skru av denne (eller åpne for FTP), må du ta kontakt med data-/internettleverandøren din.

40px Teknisk informasjon: Vi har opplevd at enkelte brannmurer (ikke Windows brannmur) har en "whitelist" over godkjente FTP-kommandoer. Denne listen kan i så fall mangle noen nye kommandoer som Cordel benytter seg av.