Mottaker av PDF på epost klarer ikke å åpne vedlegget

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

Innhold

Beskrivelse

Når en utskrift fra Cordel er sendt som PDF via epost, klarer ikke enkelte mottakere å åpne vedlegget. Problemet dukker som oftest opp ved utsending av fakturaer på epost. Dette problemet kan oppstå i alle versjoner av Cordel.

Løsninger

Det er flere ting som kan være årsaken her. Du bør først sjekke om du kan åpne vedlegget i eposten som ble sendt til kunden via sendte elementer i epostprogrammet ditt.

PDF opprettet av Cordel er skadet

Dersom du ikke klarer å åpne vedlegget via sendte elementer i epostprogrammet ditt, kan PDF-filen ha blitt skadet eller ikke opprettet riktig. Vi kjenner til at enkelte opplever at PDF-filer opprettet av Cordel kan bli veldig små, og ikke lar seg åpne av Adobe Reader. Dette skjer i så fall en gang i blant. Vi mener å ha funnet årsaken til dette, og problemet skal dermed være korrigert i nyere versjoner av Cordel. Du bør dermed oppdatere Cordel til ny versjon.

Mottaker har ikke installert program for å vise PDF-filer

Kunden kan ha mottatt en PDF-fil som vedlegg, men klarer ikke å åpne denne. Det er da mulig kunden ikke har installert et program som kan lese slike filer (f.eks. Adobe Reader).

winmail.dat

Dersom dere bruker Microsoft Exchange som epostserver, kan de kundene som IKKE bruker Outlook oppleve at de får et vedlegg som heter winmail.dat (og ikke noen PDF-fil). Dette skyldes i så fall at Exchange har gjort om eposten (til rik tekst) etter at Cordel sendte den (som ren tekst). Det er mulig å skru av denne funksjonen i Exchange, men det kan også vanligvis løses ved å sette på «bruk extended mapi» under brukerkonfigurasjon og kommunikasjon i Cordel.

Ingen PDF vedlagt eposten

Enkelte brukere opplever av og til at Cordel ikke har lagt ved en PDF når den oppretter eposten. Lag i så fall eposten på nytt. Vi har pr i dag ingen annen løsning på dette problemet.