Legge inn PDF som vedlegg til utskrifter

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

Hvordan legge til en PDF-fil i en utskrift slik at denne blir skrevet ut sammen med utskriften fra Cordel.

I dette eksempelet skal vi legge til et PDF dokument som inneholder betingelser. Denne skal så skrives ut sammen med utskriften av tilbud.

Gå til et tilbud og velg utskrift fra spesifikasjonen.

Cordel utskriftsdefinisjoner tilbud.png

Marker den aktuelle utsriftsdefinisjonen og trykk "Forandre". Gå til skillearket som heter "Heading/Bunntekst".

Cordel utskrift heading bunntekst.png

Tilgjengelige felt i den valgte utskriften kan variere fra bildet over. De fleste standardutskriftene har en gruppe som heter «Grafikk» under «Topptekst første side» og/eller «Avslutning siste side». I eksempelet over er det lagt inn et felt for bilde (inneholder logo) under gruppen «Grafikk». Bilde vil komme på arket ut ifra plasseringen for grafikk-gruppen, og det er derfor viktig at denne typen felt ligger på riktig plass. Derimot har det ingen betydning hvilken plassering denne gruppen har når det skal legges inn betingelser som PDF vedlegg.

Dersom det ikke finnes en gruppe som heter «Grafikk» i valgte utskrift, kan denne opprettes ved å merke enten «Topptekst første side» eller «Avslutning siste side» og trykke NY. Velg «GRUPPE» i den første boksen som åpner seg, og «Grafikk» i den andre. Du skal da ha fått en tom gruppe som heter «Grafikk».

Cordel utskrift objekttype gruppe.png Cordel utskrift objekttype grafikk.jpg

Velg Grafikk-gruppen du ønsker å legge betingelsene inn i (den du nettopp opprettet eller en av de eksisterende). TRYKK NY

Cordel utskrift objekttype felt tekst grafikk.png

Velg «FELT/TEKST/GRAFIKK» i boksen som dukker opp.

Cordel utskrift grafikk bilde.png

Deretter endrer du «Type» fra Bilde til «PDF-vedlegg» i skjermbildet som åpner seg, og legger inn navnet på PDF-filen i feltet for bildefil. TRYKK LAGRE.

Cordel utskrift heading pdfvedlegg.png

Trykk FORHÅNDSVIS for å bekrefte at betingelsene kommer med som siste side i utskriften.