Import av rabattfil i EFO/NELFO 4 format

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

Om EFO/NELFO formatet

Formatet EFO/NELFO er administrert av Elektroforeningen (EFO) og NELFO. Den inneholder støtte for:

  • Varer
  • Rabatt
  • Bestilling
  • Ordrebekreftelse
  • Faktura (autofakt)

Cordel støtter pr i dag flatfiler i versjon 4.0 av dette formatet. XML er ikke støttet. I tillegg støtter vi de tidligere versjonene 1.0 (ISO), 2.1 og 3.0. Selv om dette formatet er laget for elektrobransjen, er det også flere og flere andre bransjer som tar dette formatet i bruk.

Eksempler på leverandører som benytter dette formatet:

Du finner mer informasjon om dette formatet på EFO sine sider: http://www.efo.no

Hvordan oppdatere rabatter i dette formatet

Det er to plasser du kan importere rabatter i Cordel. Fra leverandøren eller fra prisboken. Forskjellen er at dersom du importerer fra prisboken, får du også muligheten til å lese rabattene inn på varene. Fordelen med å lese rabattene inn fra leverandøren er at du får muligheten til å slette eksisterende rabattavtale før du leser inn den nye. Dermed får du fjernet alle gamle rabatter, og unngår at noen gamle rabatter blir liggende igjen.

For å oppdatere rabatter fra leverandøren, går du til oversikten ('Leverandører' under 'Salg / Kalkyle') og søker opp den aktuelle leverandøren. Trykk forandre (eller dobbelklikk) for å åpne redigeringsbildet for denne leverandøren. Deretter trykker du på knappen 'Rabattavtale' ute til høyre. Du kan nå med fordel benytte muligheten til å slette eksisterende rabatter. Trykk 'Import' for å åpne importdefinisjonen.

Ønsker du heller å oppdatere fra prisboken, åpner du denne, velger fagområdet leverandøren har varene sine i, og trykker 'Import' fra verktøylinjen. Du får da opp en meny hvor du velger 'Rabattdiskett'.

Cordel prisbok import rabattdiskett.png

Velg hvilken leverandør du ønsker å importere rabatter til. Du får da opp første vindu i importdefinisjonen:

Cordel import rabatt generelt.png

Her velger du filen med rabatter som du ønsker å lese inn (i feltet for filnanvn). Format skal være 'Semikolon-separert'.

Skillearket for 'Metode/Språk' skal se ut som bildet under:

Cordel import rabatt metode.png

Legg inn kolonneoppsettet som vist under:

Cordel import rabatt kolonner.png

Du er nå klar til å trykke 'Aktiver'.

Dersom du gjorde dette fra leverandøren, vil du nå komme tilbake til rabattavtalen. Sjekk at rabattene ser fornuftige ut. Merk at rabattene ikke har kommet inn i prisboken når du leser inn på denne måten. Kjør prisoppdatering for å oppdatere rabattene i prisboken også.

Startet du importen fra prisboken, vil du nå få følgende skjermbilde:

Cordel prisbok import oppdater rabatt.png

Sett kryss på prissettet du ønsker å oppdatere rabattene på, og trykk 'Lagre'. Cordel vil nå gå igjennom alle varene i det valgte fakgområdet, og oppdatere rabattene.

Dersom leverandøren har støtte for det, kan du også sette opp automatisk nedlasting og import av rabatter. Les mer ved å gå til siden om automatisk prisoppdatering.