Fjerne sikkerhetsadvarsel ved oppstart av Cordel

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

Beskrivelse

Når du starter Cordel, kan du få en advarsel fra Windows. Innholdet kan variere, men sier noe om ukjent utgiver eller ukjent kilde.

Windows7 sikkerhetsadvarsel.png

Årsak

Dette er en advarsel fra Windows fordi du starter et program fra en maskin på nettverket. Cordel ligger i så fall på en annen maskin enn din egen. For eksempel en server.

Løsning

Av og til er det nok å fjerne et kryss i advarselen om at advarselen skal vises hver gang programmet startes, men dette valget er ikke alltid tilstede. Dersom krysset ikke er tilgjengelig, kan du fortelle Windows at maskinen du starer Cordel fra, er kjent og klarert for slik bruk. Du gjør dette på følgende måte:

Gå til kontrollpanelet i Windows og start "Alternativer for Internett". Velg skillearket "Sikkerhet". Du bør da ha et skjermbilde som ligner på det under:

Windows7 egenskaper for internett intranett.png

Velg sonen "Lokalt intranett" og trykk knappen "Nettsteder".

Windows7 egenskaper for internett intranett avansert.png

Trykk knappen "Avansert".

Windows7 egenskaper for internett intranett leggtil.png

Tast inn navnet på maskinen som Cordel ligger på som "\\SERVERNAVN" eller "\\TESTSERVER" som i eksempelet over. Fjern eventuelt kryss på "krev servergodkjenning...". Trykk "Legg til". Navnet blir da lagt til under 'Nettsteder:' (men med en litt annen skrivemåte). Trykk "Lukk".