Endre nummerserien for kunder og leverandører

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

For å endre nummerserien for kunder og leverandører, har Cordel en funksjon for å legge til siffer på kundenummeret eller erstatte det med et nytt nummer. Denne funksjon aktiveres ved å stå i oversikten over kunder eller leverandører og trykke CTRL+r.

Her kan du velge om du vil erstatte nummeret, eller legge til siffer til det eksisterende nummeret. Ved "Erstatt", så teller Cordel fra verdien angitt i feltet over (standardverdien er "1") og oppover.

Velger du "Legg til", så tar Cordel det eksisterende nummeret og legger du verdien du har angitt. Har du f.eks kundenummer fra "1.001" og oppover og legger til 10.000, vil det nye nummeret være fra "11.001" og oppover. For å endre serien fra 1000 (4 siffer) til 10000 (5 siffer), må du altså legge til 9000. Standardverdien "1" vil føre til at nummeret 1001 blir endret til 1002.

Merk at denne funksjonen ikke nødvendigvis er tilgjengelig dersom du bruker et håndholdt system. Dette fordi kundenummeret da ikke ville ha tilsvart kundenummeret i det håndholdte systemet.