DBFiks

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

Innhold

Introduksjon

DBFiks er et verktøy som sjekker databasen for feil, og vil prøve å korrigere disse. Rutinen vil kunne hjelpe på flere problem i Cordel, som for eksempel feilmeldinger og data som forsvinner. Vær obs på at dersom DBFiks finner og fikser feil i databasen, KAN dette føre til at berørte data vil bli slettet.

Forutsetninger

Alle brukerne må være logget av Cordel for at DBFiks vil starte. Dette gjelder også partnerprogram som SCPartner, HandymanPartner og HTServer. Dersom noen av disse kjører, må programmene manuelt stoppes og startes før/etter DBFiks. Ikke bruk en av "kill"-funksjonene for å kaste ut brukere.

DBFiks bør kjøres direkte på server, da den vil bruke lang tid på å fullføre. Normalt tar DBFiks mellom 10 og 30 minutter (eller mye mer dersom treg server eller mye data), men det kan ta 3 ganger så lang tid dersom den kjøres via nettverket.

DBFiks fungerer dessverre pr i dag ikke med RDM11 eller nyere.

Sjekk RDM versjon

For å sjekke om DBFiks er tilgjengelig for deres versjon av Cordel, kan dere sjekke hvilken RDM versjon som står i påloggingsvinduet. Du finner mer informasjon her: Sjekke RDM versjon.

Dersom dere har RDM versjon 8 eller eldre, kan dere kjøre DBFiks som beskrevet under.

Bruk

DBFiks kan startes via programmet DBTools. Du finner dette programmet i Cordelmappen som "dbtools.exe". Når du starter dette programmet, får du følgende skjermbilde:

DBTools.png

Trykk knappen "Dbfiks".

DBTools start avslutt.png

Trykk "Start" for å starte DBFiks. Når rutinen har gjort seg ferdig, vil en oppsummering vises i dette vinduet, og du får muligheten til å trykke knappen "Avslutt". DBFiks er ikke ferdig før denne knappen blir tilgjengelig.

Problemer med å starte

Dersom du får feilmelding om at det er brukere pålogget, sjekk at alle brukerne er logget av og prøv på nytt. Brukere er ofte raske med å prøve å logge seg på igjen.

Feilmelding "ss er i bruk" skyldes at filer er i bruk. Normalt skyldes dette at brukere har blitt kastet ut via en "kill"-funksjon. Du må da sjekke åpne filer på server og lukke disse: Se her.

Sjekk også om en eller flere av partnerene nevnt tidligere fremdeles kjører.

Feilmelding "Access Violation"

Skulle du få denne feilmeldingen under kjøring av DBFiks, skyldes dette ofte at filer fremdeles er åpne på server, og DBFiks klarer ikke å fikse dem. Lukk åpne filer og prøv på nytt.

Feilmelding om at DBTools kjører allerede

Når DBTools kjører diverse rutiner mot databasen, opprettes en lås slik at brukere ikke kan logge seg på. De får da melding om at databasevedlikehold pågår. Dersom DBTools skulle krasje før den ble ferdig, blir denne låsen hengende igjen. Se her for beskrivelse av hvordan du løser dette: Vedlikehold av databasen pågår (dbtools)