Bruk av skanner mot Cordel

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Gå til: navigasjon, søk

Innhold

Innledning

Ved å skanne inn fakturaer og annen dokumentasjon inn i Cordel, får brukerne direkte tilgang til informasjonen uten å måtte bla i permer osv. De kan for eksempel få tilgang til en full kopi av fakturaen i Cordel når de skal godkjenne fakturaer.

Skannere støttet av Cordel

Cordel kan lese inn bilder fra skanner koblet direkte til pc via kabel, eller via filer hentet fra skanner som ikke er koblet til pc.

Via kabel

Dersom dere ønsker å bruke en liten bordskanner, kan denne kobles til pc med kabel, og Cordel kan da kommunisere direkte med skanneren. Format osv. blir da håndtert automatisk. For at dette skal fungere, er kravet at skanneren må komme med en TWAIN-driver som igjen er installert på pcen. Slike drivere er spesiallaget for hver enkelt skanner.

Selvstendig

Problemet med en bordskanner er at de normalt bare kan ta ett og ett ark. Derfor er det nå mest vanlig å bruke en kopimaskin med arkmater. En slik maskin kan skanne hele bunken med fakturaer i en omgang. En kopimaskin er ikke så praktisk å ha rett ved siden av pcen, men de aller fleste støtter å skanne til en PDF-fil som så kan sendes pr epost. Cordel kan deretter lese inn denne PDF-filen (støtter flere fakturaer pr fil). Vi utvider stadig støtten for filene som disse skannerene lager, slik at de fleste burde nå være støttet. TIFF, BMP, GIF, DCX, PNG og JPEG er også støttet.

Multiscan

Multiskan er en funksjon i inngående faktura som lar brukeren lese inn en PDF som inneholder flere fakturaer. Brukeren kan da merke en eller flere sider og flytte disse til riktig faktura.

Cordel inngående faktura multiscan.png