Oppdatering av Cordel

Fra Cordel Kunnskapsdatabase
Revisjon per 15. jun 2015 kl. 08:06 av Trond (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk

Innhold

Bakgrunn

Tidligere har oppdatering av Cordel bestått av å laste ned en SETUP-fil, og installasjon av denne over den gamle versjonen av Cordel. Denne prosessen har vært komplisert på grunn av ulike versjoner av Cordel og databasen (RDM8 og RDM11), og dermed ulike SETUP-filer. Bruker måtte selv finne riktig versjon av SETUP som passet til installert versjon av Cordel.

I tillegg måtte bruker sjekke at alle brukerne var logget av, stoppe diverse partnerprogram og lukke åpne filer.

Nytt oppdateringsprogram

Dette er nå endret med innføringen av et nytt oppdateringsprogram. Det er ikke lenger nødvendig å finne og laste ned en SETUP-fil. Bruker starter programmet "Oppdatering.exe" fra Cordelmappen, og trykker på knappen "Oppdater". Programmet vil da selv sørge for at riktige filer lastes ned, og at installerte partnerprogram stoppes før oppdatering (og startes opp igjen etterpå). Alle brukerne må fremdeles logge seg ut av Cordel før oppdateringen kan kjøres.

Krever .Net 4

Oppdateringsprogrammet krever at .Net 4 er installert på maskinen det skal kjøre på. Dette skal normalt skje via automatiske oppdateringer av Windows (Microsoft Update). Får du en feilmelding om at .Net må installeres når du starter oppdateringsprogrammet, kan du gjøre dette ved å bruke Windows/Microsoft Update, eller laste ned og kjøre installasjonsprogram fra http://www.microsoft.com/nb-no/download/details.aspx?id=17851

Bruk

Sjekk om det ligger et program som heter "Oppdatering.exe" i Cordelmappen. Start i så fall dette programmet. Dersom denne filen ikke eksisterer, må den lastes ned fra nettsiden vår og lagres i Cordelmappen. Du finner den her: Oppdatering.exe

Når du starter oppdateringsprogrammet, vil du få opp et vindu som ligner på dette:

Oppdatering.png

Dersom ny versjon er tilgjengelig, kan du nå trykke knappen "Oppdater" for å oppdatere Cordel til nyeste REVISJON tilgjengelig for installert versjon av Cordel. I skjermbildet over er Cordel 1.6 revisjon 24 installert, mens Cordel 1.6 revisjon 25 er tilgjengelig. Revisjoner er mindre endringer av programmet, og inneholder stort sett bare korrigeringer av feil i programmet. Oppdatering av revisjon tar normalt bare et par minutter.

Har du for eksempel Cordel 1.5B installert og ønsker å oppdatere til versjon 1.6, gjør du dette ved å velge den nye versjonen oppe til høyre som markert i skjermbildet under. Trykk deretter knappen "Oppgrader" for å starte. Oppdatering mellom hovedversjoner av Cordel krever normalt og oppdatering av databasen. Programmet vil gjøre dette automatisk, men en slik oppdatering vil ta litt tid (en halv time er ikke unormalt).

Oppdatering markert.png